Sätta rutiner

Alla vill att ens gulliga lilla vän ska komma till rätta i sin nya miljö så fort som möjligt. Ett bra sätt att få din kisse att känna sig trygg och lugn är att fastställa några grundläggande rutiner. Här följer några goda vanor att börja med.
Att leka med din kattunge är ett jättebra sätt att låta den hänge sig åt sina medfödda jaktinstinkter.
Badrumsbestyr

Instinktivt kommer din katt vilja hålla sig själv ren och prydlig. För att understödja det här naturliga beteendet hos din katt är det bäst att placera kattlådan lite avsides och privat, långt bort från vatten- och matskålarna. Din katt kommer snabbt lära sig att använda sin låda när du visat var den står.

Din kattunges naturliga instinkter

Som stolt kattägare vill du göra ditt hem så välkomnande som möjligt för din nya kompis. Det bästa sättet att göra det är att försöka förstå varför din lilla tiger beter sig som den gör.
Det är viktigt att din lilla tiger kan uttrycka sina medfödda behov utan att förorsaka för mycket skada.
Precis som de stora kattdjuren är din kattunge en ensam jägare. Alla katter tror att de har ansvar för sin egen överlevnad, och att de inte behöver en flock för att vara trygg och utom fara. Förstår du det här basala beteendet hos katten kommer du kunna se att det återkommer i en rad andra instinkter och behov.