Att välja en katt

Grattis! Du har bestämt dig för att bli kattägare. Men vilken typ av katt är bäst för dig? Ska du ha en raskatt? En långhårig eller en korthårig? Hane eller hona?
En sak är säker – det finns massor av katter att välja bland.
Du kanske till och med funderar på om du ska ha två eller fler katter – bara för att dubbla eller tredubbla det roliga – eller för att försäkra dig om att de aldrig är ensamma.

Förstå din katt

Precis som hos de stora kattdjuren styrs din katts beteende av en rad olika medfödda instinkter. Genom att känna till dessa kommer du få en större förståelse för varför din katt beter sig som den gör.
Din katt kommunicerar med dig hela tiden – du måste bara förstå och lyssna!
På det sättet kommer du aldrig hamna i fällan att tänka att en katt är ouppfostrad eller envis… utan istället förstå att den bara är en katt!

Socialt beteende

Om det är något som gör en katt speciell är det den oberoende personligheten. Men är katter egentligen mer sociala än vad vi tror?
Precis som att katter kan tvätta varandra kan de också stryka sina pannor, kinder, sidor och ibland svansar mot varandra.
Omvårdnad

Även om katter är självständiga utvecklar de ibland relationer med varandra. Ömsesidig omvårdnad verkar vara en del av dessa relationer.