Få ut det mesta av lekstunden

Din lilla misse är alltid redo att jaga. Med rätt kombination av ljud och rörelse kommer det vara svårt att låta bli att anfalla. Det är bra att låta katten få utlopp för den här medfödda instinkten, så att den inte börjar kasta sig över dig, dina kläder eller dina möbler!


Lek är en viktig daglig aktivitet – speciellt för innekatter. Att leka tillsammans är ett fantastiskt sätt att knyta an till sin katt – och det håller kattens hjärna aktiv och kroppen frisk. Här är några bra sätt att använda lek för att stimulera den lilla.

Leksaker

Din lekfulla junior kommer att älska alla typer av leksaker – möss fyllda med kattmynta, studsbollar, bollar med bjällror och leksaker i, fjädrar och allt som sitter fast i ett snöre. Något som kan röra sig, rycka till eller försvinna utom syn kommer det vara extra populärt! Snart efter att du börjat leka med din katt kommer du se att den visar upp alla medfödda jaktinstinkter, då den börjar smyga sig på och anfalla leksakerna.

Leka ihop
 
  • Kurragömma – ett uppklippt hål i en låda räcker för en katt som kommer älska att gömma sig i boxen.
  • Mus på snöre – katter älskar att ha något som de inte riktigt kan nå hängandes framför sig.
  • Fjädervippa – ni båda kommer att ha jättekul när den försöker fånga fjädrarna med tassarna – men akta dig för de vassa klorna.
  • Kattspö – katter älskar att jaga saker som sitter fast på ett snöre. Dra bort leksaken när den är precis framför och se anfallet!
  • Full rulle – en toapappersrulle kommer ge er oändligt med underhållning, speciellt om något kommer upp ur ena änden!

Låt den vinna ibland när ni leker, annars finns det en risk att den blir frustrerad över att de naturliga jaktinstinkterna inte tillfredställs.
Lek är en viktig daglig aktivitet – speciellt för innekatter.Det är en bra att låta katten få utlopp för den här medfödda instinkten, så att den inte börjar kasta sig över dig, dina kläder eller dina möbler!