Kroppsspråk

Din lilla kattunge kan ibland verka tuff men sanningen är att den gör allt för att undvika bråk. Precis som de stora kusinerna i vildmarken är tamkatten en ensamvarg som själv är ansvarig för sin överlevnad, så konfrontation är det sista den vill ha.

Stor och farlig

Ett trick som katter använder sig av för att skrämma bort potentiella bråkstakar är att göra sig större och mer skräckinjagande. Det gör den genom att fluffa upp svansen så den blir yvig, böja upp ryggen och ställa sig i sidled. Oavsett hur stor och farlig en katt kan se ut så är det bara ett spel för gallerierna – ingen katt vill egentligen mucka gräl.

Liten och timid

Istället för att göra sig stor kan en katt också försöka göra sig så liten som möjligt i hopp om att inte bli upptäckt. Som en sista utväg i en situation där katten känner sig hotad kommer den fly åt motsatt håll!
Ett trick som katter använder sig av för att skrämma bort potentiella bråkstakar är att göra sig större och mer skräckinjagande.Precis som de stora kusinerna i vildmarken är tamkatten en självständig ensamvarg som själv är ansvarig för sin överlevnad, så konfrontation är det sista den vill ha.