Tidigt lärande

De upplevelser din kattunge har under sina första månader kommer att påverka den för resten av livet. Ju fler nya upplevelser och lärdomar din kattunge får under den här viktiga tiden, desto mer nyfiken, öppen och tillitsfull kommer den att bli som vuxen.

Mamma vet bäst

Den första och viktigaste läraren en kattunge har är dess mamma. Hon kommer att lära sina kattungar allt de behöver veta om överlevnad – från päls- och klovård till hur de ska ta hand om sina toalettbestyr.

Tidigt lärande håller livet ut

När din kattunge är 8–12 veckor gammal har den lärt sig allt den behöver från sin mamma. Det betyder att det är dags för dig att kliva in! I sitt DNA är katten en självständig jägare. För att vinna förtroende, kärlek och tillit är det är ditt jobb att se till så att den lilla får utlopp för sina jaktinstinkter och guida den mot ett lämpligt beteende – som att använda klösbräda!

Att bo med dig och din familj

Din kattunges personlighet kommer ta form mellan den andra och sjunde levnadsveckan. Med mycket mänsklig kontakt under den här tiden är chansen större att den inte kommer vara blyg och rädd under uppväxten. Vill du att din katt ska vara en nyfiken och aktiv familjemedlem är det viktigt att interagera, klappa och prata med den redan från början.

Vardagliga saker

Vardagen är full av saker som kommer vara konstiga för din katt – som att tvätt hänger på tork eller att se dig dammsuga mattan. Vänj din kisse vid dessa saker så tidigt som möjligt. Ju mer den lilla exponeras för vardagens sysslor, desto mer självsäker och tillitsfull kommer den att bli.

Prova olika föda

I det vilda får de stora kattdjuren på ett naturligt sätt uppleva en rad olika smaker och texturer. Därför är det bra att låta din junior prova många olika smaker och konsistenser tidigt i livet – det här kommer också att göra det lättare för dig att variera kosten när katten blir äldre. Whiskas® Juniorfoder finns i smaker som inte bara kommer att tillfredsställa din katts smaklökar, de kommer också att tillgodose näringsbehovet.