Gå över till foder för vuxna

När din lilla tiger närmar sig sin första födelsedag är den redo att gå över till att äta en balanserad kost som passar behoven för vuxna katter. Katter är känsliga för förändringar i smak och innehåll i maten, så gör övergången till den nya kosten i små, försiktiga steg.

När sker övergången

Din katt är redo att prova foder för vuxna vid ungefär 12 månaders ålder.

Hur sker övergången

Smyg in koständringen gradvis under en veckas tid. Byt ut lite av juniorfodret mot vuxenfoder varannan dag tills dess att övergången är helt genomförd.

Temperatur på mat

Precis som sina stora kusiner är din kattunge född som rovdjur. Deras instinkt är att bara äta sådant som nyss har dödats. Därför föredrar katter att äta sin mat rumstempererad och inte direkt från kylskåpet.

Balanserad vuxenmat

Nu när din katt är äldre behöver den en kost för vuxna som är både komplex och välbalanserad. Det är viktigt att mata den med speciellt framtaget foder fullpackat med rätt proteiner och näringsämnen, som Whiskas® 1+ portionspåsar.
Din katt är redo att prova foder för vuxna vid ungefär 12 månaders ålder.Katter är känsliga för förändringar i smak och innehåll i maten, så gör övergången till den nya kosten i små, försiktiga steg.