Hålla pälsen i gott skick

Genom livet kommer din katt ägna mycket tid åt att följa sin instinkt att tvätta sig själv. Detta hjälper inte bara din katt att ta hand om sin päls, det stärker också sociala band och gör det svårare för parasiter att angripa.

När din katt blir äldre kan det bli svårare att hålla pälsen lika skinande och frisk som tidigare. Om din katt inte tvättar sig kan huden börja flaga och pälsen kan bli vit eller grå.

Hjälp med tvättningen

Du har förmodligen alltid hjälp din katt med omvårdnad och skötsel, och njutit av det fina band dessa stunder skapat mellan er två. Fortsätt med en regelbunden pälsvårdsrutin för att upprätthålla en glänsande och hälsosam päls och mjuk hud. Kom ihåg att när din katt blir äldre kanske du behöver vara mer varsam än när den var en pigg ungdom!

Truliga tovor

Det kan vara svårt och jobbigt att kamma ut stora tovor och varken du eller din katt vill vara med om proceduren att reda ut dem. Om du upptäcker en svårutredd tova så är det bäst att ta med katten till veterinären så att ni får hjälp.

Rätt kost

Kosten spelar en viktig roll för skicket på din katts päls. När din katt blir äldre kommer den kanske inte längre vara kapabel att ta upp alla näringsämnen den behöver för att hålla pälsen i bästa skick. Därför är det viktigt att din katt får mat anpassad specifikt för dess ålder.Whiskas® 7+ är en serie för äldre katter som är framtagen med tanke på de specifika behoven hos en mogen katt. Maten innehåller zink och linolsyra i exakt rätt mängd för att hålla pälsen skinande och huden mjuk.