Mata din seniorkatt

Din katts medfödda beteende kommer alltid att sitta i – och den kommer antagligen fortsätta att vara aktiv och nyfiken flera år till. Ibland kommer du ha svårt att tro att din katt åldras över huvud taget!

När din katt blir äldre ändras näringsbehoven. Efter sju års ålder är det viktigt att justera kosten till en som bättre passar en mogen katt. Till exempel innehåller Whiskas® 7+ extra tillsatt taurin som hjälper hjärta och ögon, zink och linolsyra för frisk hud och päls, och precis rätt mängd fosfor för att urinproduktionen ska fungera som den ska!

Rätt mat för en äldre katt

Om din katt börjar bli kinkig med maten kan det vara ett tecken på att du behöver förändra kosten. Även om du vill ge din katt det den tycker om, är det också viktigt att du ser till att den får rätt mängd näringsämnen anpassade för åldern. Vi föreslår Whiskas® 7+ serien med både våt- och torrfoder, där allt din katt behöver för att hålla sig frisk och hälsosam på äldre dagar redan är tillsatt.

En fråga om matsmältning

En äldre katt kanske inte kan smälta maten lika lätt som en yngre. Det betyder att den inte heller kommer kunna ta upp näringsämnen lika effektivt som förut. Att sätta sin katt på en passande kost kommer att hjälpa kattens kropp att hantera de förändringar som sker, och det kan dessutom öka både kvalitet och längd på livet.

Håll koll på vikten

Eftersom din katt inte är lika aktiv som den brukade vara kan den lätt bli lite knubbig! Men det kan också vara så att din katt tappar vikt om matsmältningen inte fungerar som den ska. Håll ett öga på din katts vikt genom att skapa en rutin där du både väger och undersöker din katts kropp.

Om du är orolig över din katts vikt kan du prova att justera mängden mat du ger. Skulle problemet kvarstå ska du kontakta din veterinär för råd.