Lek med en äldre katt

För kattens del har lek alltid varit ett bra sätt att öva upp sina färdigheter som jägare. Det här medfödda beteendet ändras inte bara för att katten blir äldre. Faktum är att ni kan fortsätta jaga leksaker och leka kurragömma tills benen helt enkelt inte längre bär!

Du kommer säkert upptäcka att din mogna katt inte längre har lika mycket energi som förut. Det är faktiskt så att den minskade aktiviteten kan vara det enda synliga tecknet på att din katt blir äldre.

När din katt tar det lugnt

När din katt blir äldre kanske den börjar föredra bekvämligheten och värmen i soffan istället för äventyr utomhus. Lekarna ni hittade på tillsammans – som din katt inte kunde få nog av tidigare – kanske känns lite för häftiga. De här förändringarna kommer förmodligen inte inträffa förrän din katt är väldigt gammal, så det finns goda chanser att ni kan leka många år framöver!

Upprätthålla intresse

Ibland kan du behöva jobba hårt för att hålla din katt stimulerad. När din katt blir äldre kan du behöva jobba ännu hårdare! Prova att experimentera med olika leksaker – du kanske hittar en som din senior fortfarande gillar, även om koncentrationsförmågan inte håller i sig lika länge som förut. Tvinga inte fram något – att truga sin katt till att leka kommer inte vara roligt för någon av er!