Din självständiga katt

I det vilda förlitar sig stora kattdjur på sig själva för sin överlevnad. Likaså gör din lilla vän. Den medfödda instinkten hos en katt är att vara ensam och att ignorera allt som andra kan vilja ha eller kräva av den.
Var uppmärksam på vad din katt motiveras av.
Din katts syn på social struktur och samarbete väldigt annorlunda än din egen. Om du vill att din lilla katt ska lära sig något behöver du förstå vad den motiveras av.

Få ut det mesta av lekstunden

Din lilla misse är alltid redo att jaga. Med rätt kombination av ljud och rörelse kommer det vara svårt att låta bli att anfalla.
Lek är en viktig daglig aktivitet – speciellt för innekatter.
Det är en bra att låta katten få utlopp för den här medfödda instinkten, så att den inte börjar kasta sig över dig, dina kläder eller dina möbler!

Roliga matstunder

Din kattunge älskar att leka – det gäller även med maten. Genom att addera en extra dimension kan du stimulera din kattunges medfödda jaktinstinkter och stärka bandet du bygger med din katt.
De här aktiveringarna ett bra sätt att se till så att din misse håller sig aktiv, frisk och i form.
Matstundsbus

• Häll ner lite Whiskas® Junior torrfoder i en plastflaska utan kork, eller skär några hål i sidorna på flaskan så att foderbitarna ramlar ut när din katt leker med flaskan.
• Lägg några foderbitar i botten av en papperspåse och förslut påsen löst.
• Lägg några bitar torrfoder i en snack box eller foderboll.

Kattlådeträning

Precis som sina stora kusiner i det fria går din lilla misse helst på toaletten ostört. Därför är det viktigt att kattlådan står på ett tyst och avskilt ställe som din katt enkelt kan ta sig till, där toalettbestyren kan utföras utan att någon ser.
Se till så att kattlådan står väl avskild från matplatsen.
Notera när det är dags

Du kommer behöva träna din katt att gå på låda. Det är enkelt: lyft bara ner din katt i lådan när du märker att det är dags att gå på toa. Du kan också hjälpa till genom att sätta din katt i lådan tidiga mornar, sena kvällar och efter varje måltid.